Maximum fluidity in a space without barriers and with retractable TV

One of our flagship products, the Flip 900R was included and installed in the renovation of a penthouse overlooking the historical center of beautiful Rapallo, on the Ligurian Riviera.

The renovation, designed by architect Marco Cassottana and by system integrator Salvatore Romano published by Houzz the online magazine for designers and architects, had as its main objective to create a house without corners, where freedom of movement and flow reign supreme.

Disappearing TV to optimize space

The space inside the house had to be rebalanced between the idea of comfort in total freedom and the linear lightness of the new furniture, thus meeting the needs of the owner who wanted a new home without doors between the living and sleeping areas and therefore without barriers. For this reason, architect Cassottana favored a plan that granted maximum fluidity of movement.

Surprise effect: the Flip 900R motorized TV bracket

In the new floor plan, the Maior Flip 900R, was designed and included. It is a motorized TV system that makes the best use of any room, since the TV remains completely hidden so as to guarantee maximum fluidity of space.

In this house, specifically, the TV comes down from the false ceiling – suitably reinforced by a plasterer – unfolding by 90 degrees and can be rotated up to 360 degrees, so that it can be seen from everywhere in the house. This solution not only increased the physical space between the living room and the kitchen – thus removing the TV cabinet – but also increased the brightness of the room and the visual space, exactly as required by the owner.

flip-900R-Maior-aperto

Maior Motorized TV systems for a design home

The motorized brackets for TV Maior are intended for those who are looking for a functional, elegant and barrier-free environment, guaranteeing maximum freedom of movement and making use of the full potential of the spaces. In fact, the Maior motorized systems for TVs solves even the most complex design challenges without neglecting the elegance and aesthetic appearance of the surrounding environment.

Pictures by Alessandro Peirano